Ενέργεια

Χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Είναι ευρέως γνωστό πως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος καθώς, σε αντίθεση με τις συμβατικές πηγές ενέργειας, προκαλούν λιγότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Επιπλέον, η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών επιφέρει εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Το Metaxa Hospitality Group έχοντας υπόψη του όλα τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα έχει εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες για τη θέρμανση του νερού στις εγκαταστάσεις του. Κατά αυτόν τον τρόπο, η ετήσια εξοικονόμηση, ανοιγμένη σε περίοδο λειτουργίας 6 μηνών, ανέρχεται σε 3.319.000 kWh/περίοδο, που αντιστοιχεί περίπου σε 318.000 lt υγραερίου.

 

Αποδοτική χρήση ενέργειας

Τα μέτρα που υιοθετούνται με σκοπό την αποδοτική χρήση ενέργειας κατατάσσονται σε αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα, χωρίς καθόλου ή με ελάχιστο κόστος, και σ’ αυτά για τα οποία απαιτείται η διενέργεια κάποιας αξιόλογης επένδυσης. Ο Όμιλος προχωρά σε επενδύσεις, στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποδοτική χρήση ενέργειας.

  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων έχουν εξοπλιστεί με μαγνητική κάρτα ή κλειδί, το οποίο διασφαλίζει ότι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (με εξαίρεση του κλιματισμού και των ψυγείων) απενεργοποιούνται κατά την έξοδο των πελατών από το δωμάτιο.
  • Ένας επιπλέον διακόπτης έχει εγκατασταθεί στα υπνοδωμάτια για να απενεργοποιείται το air-condition κάθε φορά που κάποιος ανοίγει το παράθυρο ή την πόρτα.
  • Επιπλέον έχει εγκατασταθεί κεντρικός έλεγχος της θερμοκρασίας του κλιματισμού στα υπνοδωμάτια, με σκοπό τον έλεγχο της απερίσκεπτης χρήσης του, (πολύ υψηλή – χαμηλή θερμοκρασία).
  • Αλλαγή λαμπτήρων πυρακτώσεως και οικονομίας σε λαμπτήρες LED.
  • Για την καλύτερη λειτουργία των αντλιών θερμότητας, έχει δημιουργηθεί μία μεταλλική κατασκευή που επιτρέπει το σωστό εξαερισμό και την αποδοτικότερη λειτουργία τους, συμβάλλοντας στη μείωση της μέσης κατανάλωσης πετρελαίου.
  • Λειτουργία των κλιματιστικών αποκλειστικά στους 23 βαθμούς Κελσίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Γίνεται κατάρτιση του προσωπικού και παρέχονται πληροφορίες έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας (σβήνουν τα φώτα και τον εξοπλισμό όταν δεν είναι σε χρήση, κλπ.) στις καθημερινές δραστηριότητές τους.
ΕΣΠΑ