Η ιστορία μας

Το όραμα μιας οικογένειας που άλλαξε το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το 1975 ο Νικόλαος Μεταξάς δημιούργησε το πρώτο ξενοδοχείο στην Κρήτη, τοποθετώντας για πρώτη φορά το νησί στον παγκόσμιο χάρτη των πολυτελών διακοπών.

Στηριζόμενος στις αρχές που πρεσβεύουν τη βιωσιμότητα και το σεβασμό στο χαρακτήρα και την παράδοση του νησιού, τόσο η λειτουργία, όσο και η στρατηγική ανάπτυξης στηρίχθηκαν στις αξίες που διαμόρφωναν και προωθούσαν τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον άνθρωπο και την αυθεντικότητά του.

Πάνω από τέσσερις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας και διατηρώντας αναλλοίωτες τις ίδιες αξίες, αρχές και ιδανικά όπως την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, το Metaxa Hospitality Group έχει πλέον αποδείξει ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο όταν δεσμευόμαστε στις ανθρώπινες αξίες, στη σκληρή δουλειά, στη διά βίου μάθηση και εκπαίδευση και στη φιλοπρόοδο σκέψη.

Το Metaxa Hospitality Group είναι σήμερα ένας διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος όμιλος με περισσότερα από 45 διεθνή βραβεία και πιστοποιήσεις, ενώ παραμένει πρωτοπόρος στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα.

Έχοντας στην ιδιοκτησία μας τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη και τη Σαντορίνη και ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα στην Ελλάδα, και λίγο πριν την ολοκλήρωση δυο μεγάλων έργων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της σύγχρονης τουριστικής πραγματικότητας, συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και αφοσίωση στις ίδιες αξίες.

Σήμερα, ο Ανδρέας Μεταξάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, οδηγεί τον Όμιλο σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον όπου οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες, το περιβάλλον, η τοπική κοινωνία, η οικονομία και ο πολιτισμός παραμένουν η καρδιά και ο νους όλων όσων είμαστε.

Σημαντικά Γεγονότα

1975 - Δημιουργείται το Creta Maris Beach Resort στη Χερσόνησο της Κρήτης. Ένα all-inclusive 5 αστέρων θέρετρο για οικογένειες, που στόχο έχει να αναδεικνύει την αυθεντική Κρητική καθημερινότητα.

1995 - Δημιουργείται το Tui Magic Life Candia Maris στην Αμμουδάρα της Κρήτης. Ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων που απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών με κύριο άξονα ενδιαφέροντος που κινείται γύρω από την ψυχαγωγία και την ευεξία. Ανήκει στο portfolio της εταιρίας Tui Magic Life brand κάτω από άδεια franchisee, αλλά το επιβλέπει και το διαχειρίζεται το Group μας.

2016 - Ανοίγει τις πόρτες του το Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στην Οία, στην Σαντορίνη. Πρόκειται για ένα 5 αστέρων ξενοδοχείο που προσφέρει υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση, η οποία συνδυάζεται με μια αυθεντική και εξατομικευμένη εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας.

ΕΣΠΑ