Κρήτη

Η Κρήτη είναι ο ιδανικός συνδυασμός της φυσικής ομορφιάς, της ιστορίας, του γευστικού φαγητού, στοιχεία που εγγυώνται αξέχαστες διακοπές για τους φιλοξενούμενούς μας. Είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό νησί και το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Έχει εξαιρετική γεωπολιτική σημασία, καθώς βρίσκεται στο σημείο που συνδέει την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Χωρίζεται σε τέσσερις νομούς: το νομό του Ηράκλειου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Λασιθίου.

Η Κρήτη είναι εξαιρετικά διάσημη για την αρχαία Ελληνική ιστορία της από την Εποχή του Χαλκού, και από τα εναπομείναντα αρχαιολογικά ευρήματα, μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο είχε αυτή η περιοχή από την αρχαιότητα. Ήταν η περιοχή που άνθισε ο πολιτισμός των Μινωιτών, και ήταν ο τόπος που εκτυλίχθηκαν πολλοί διάσημοι μύθοι όπως ο μύθος του Μινώταυρου, η απόδραση του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι και ευρήματα, τα οποία είναι ανοιχτά στο κοινό για επίσκεψη, και τα οποία θα ικανοποιήσουν οποιοδήποτε λάτρη της ιστορίας. Κάποια από τα πιο διάσημα είναι η Κνωσός, με τις μοναδικές τοιχογραφίες που έχουν διατηρηθεί, το παλάτι της Φαιστού στο οποίο έχει βρεθεί ο Δίσκος της Φαιστού, η Γόρτυνα που είναι μία μίξη του αρχαίου Ελληνικού, του Ρωμαϊκού αλλά και του Χριστιανικού κόσμου και τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, το οποίο έχει αμέτρητα αρχαιολογικά Μινωικά ευρήματα.

Για του λάτρεις της γαστρονομίας κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την αξία της Κρητικής διατροφής. Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της Μεσογειακής διατροφής και οι Κρητικοί έχουν διεκδικήσει τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής που οφείλονται στις διατροφικές τους συνήθειες. Οι Κρητικοί, επιλέγουν να καταναλώνουν αποκλειστικά ότι προέρχεται από την γη τους όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και φυσικά λάδι και όλα τα παράγωγα του. Είναι αναμενόμενο πως όποιος δοκιμάσει αυτό το πραγματικά φυσικό και γευστικό φαγητό που θα μοιραστούν μαζί του οι φιλόξενοι άνθρωποι της Κρήτης, θα μπορέσει να αντιληφθεί πως η Κρητική κουζίνα είναι ένα πραγματικό δώρο προς όλο τον κόσμο.

Ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο η Κρήτη είναι πραγματικά μοναδική είναι το ότι μπορεί να ικανοποιήσει οποιοδήποτε είδος ταξιδιώτη. Έχει μεγαλειώδη βουνά και φαράγγια για αυτούς που προτιμούν την ανάβαση και τις πεζοπορίες, αλλά διαθέτει και μια τεράστια ακτογραμμή και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα όπως τα Φαλάσαρνα, την παραλία του Βάι, το Ελαφονήσι και πολλές άλλες.


Είτε θέλετε να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία της Κρήτης ανάμεσα στους αιώνες, να απολαύσετε την φύση της Κρήτης είτε απλώς να απολαύσετε το φαγητό και την φιλοξενία των Κρητικών, σας προσκαλούμε να την ανακαλύψετε.

Σαντορίνη

Περισσότερα ...
ΕΣΠΑ