Σαντορίνη

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και διαδεδομένους προορισμούς στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τον πολιτισμό της και για την άγρια ομορφιά της είναι η Σαντορίνη (Θήρα).

Η Σαντορίνη αποτελείται από την Θήρα που είναι το βασικό νησί και 4 μικρότερες νήσους την Θηρασιά, το Ασπρονήσι, την Παλαιά, και την Νέα Καμένη. Η Παλαιά και η Νέα Καμένη είναι ηφαίστεια από τα οποία δημιουργήθηκε το ιδιαίτερο τοπίο της Καλντέρας. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα από την Καλντέρα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της Οίας, το οποίο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, δημιουργώντας ένα πραγματικά πρωτόγνωρο θέαμα.

Φυσικά, η Σαντορίνη είναι ένα νησί που έχει πολλές πτυχές. Το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι έχουν μοναδική θέα το ατελείωτο μπλε του Αιγαίου Πελάγους, και ο Πύργος είναι χτισμένος έτσι ώστε να θυμίζει ένα μεγάλο οχυρό του Μεσαίωνα. Εάν είστε μεγάλος θαυμαστής της ιστορικής πλευράς της Σαντορίνης, το Ακρωτήρι και το Μεγαλοχώρι θα πρέπει να είναι ψηλά στην λίστα επισκέψεών σας, αφού και τα δυο διαθέτουν τοποθεσίες οι οποίες είναι μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Τέλος, ένα από τα σημεία που αξίζει να τα επισκεφτείτε είναι η Αρχαία Θήρα στο Καμάρι, το οποίο είναι ένα μείγμα της παλαιάς ιστορίας της Σαντορίνης, με το Μουσείο της προϊστορικής Θήρας και το αρχαιολογικό Μουσείο, έως την νεότερη ιστορία της Σαντορίνης, με το Μουσείο της τοπικής παράδοσης και το Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης, στην Θήρα.

Άλλο ένα πολύ σημαντικό σημείο για το οποίο είναι διάσημη η Σαντορίνη είναι η μαγευτική παράκτια γραμμή της. Συγκεκριμένα, οι παραλίες της Σαντορίνης είναι διακοσμημένες με διάφορα χρώματα άμμου όπως μαύρη, κόκκινη, ή και λευκή άμμο, δημιουργώντας ένα εναλλακτικό αλλά ταυτόχρονα πανέμορφο τοπίο. Οποιαδήποτε επιλέξετε από τις ξεχωριστές παραλίες της Σαντορίνης, είναι εγγυημένο ότι θα σας μαγέψουν και θα απολαύσετε αυτό το τοπίο όσο κολυμπάτε ή κάνετε ηλιοθεραπεία.

Ιδανική πρόταση για να θαυμάσει κανείς το ατελείωτο μπλε του Αιγαίου και την πρωτόγνωρη ομορφιά της Σαντορίνης αποτελεί το ταξίδι με ιστιοφόρο γύρω από το νησί, ώστε να απολαύσει το μοναδικό τοπίο είτε απλά να επισκεφθεί και να περπατήσει ανάμεσα στο απόκοσμο κάλλος των ηφαιστείων.

Τέλος, για κάποιον που μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο για την γευσιγνωσία, η Σαντορίνη είναι διάσημη για το Vinsanto, το οποίο μπορείτε να γευτείτε με μία επίσκεψη σε ένα μουσείο οίνου και να μάθετε τα μυστικά πίσω από την ηφαιστειακή γεύση του, τα ντοματάκια και την παραδοσιακή φάβα του νησιού.

Η Σαντορίνη είναι το νησί που θα σας κάνει να αναρωτιέστε τι άλλα μυστικά μπορεί να κρύβει ώστε να τα εξερευνήσετε.

ΕΣΠΑ